Välj en sida

Se & göra

Upptäck Pite-Rönnskär. Här finns massvis med möjligheter till natursköna och historiska upptäckter. Här finns levande kultur- och naturarv. Här tipsar vi om några aktiviteter och sevärdheter på ön.

Boka boende

Levande natur och kulturarv

På Pite-Rönnskär känns det nästan som att tiden stått stilla. Förvisso jobbar inga lotsare här idag men byggnaderna står kvar och fiskestugorna är idag privatstugor där många öbor lever ett lugnt skärgårdsliv. Det finns en historia i varje vrå, stigar att upptäcka och sägner som sägs vara sanna. Ute på kyrkudden ligger det 250 år gamla fiskekapellet. På Pite-Rönnskär finner ni Sveriges högsta järnfyr. 

Evenemang

Lördag 16 & 30 juli

Exklusiv avsmakningsmeny

I sommar hettar det till ordentligt i vårt utekök när Vilda kocken, Erik Brännström är tillbaka på ön och eldar, grillar och röker så att aromerna sprider sig över havet. Det kommer levereras en enastående avsmakningsmeny som andas skärgård och där ledorden är fisk och skaldjur.

Med Eriks matlagning så kallad ”Cavemanstyle” får ni följa med på en smakresa där varje rätt får det lilla extra från eld, rök och kol, och som kommer lyfta er till en ny nivå.

Lördag 16 & 30 juli
Klockan 18:00

Boendepaket från 1795 SEK per person
inkl. avsmakningsmeny, båttransfer, logi, frukost, och slutstädning

Mat & båttur
från 1190 SEK per person
Inkl. avsmakningsmeny och båttransfer

Avsmakningsmeny
från: 995 SEK per person


Dryckespaket
finns att boka eller köpa på plats.


Begränsat antal platser

Mejla er bokning till:

bokning@kinnbackskargard.se 

Lördag 23 juli

Street food

Ta med dig dina nära och kära till vår kväll när Vilda kocken, Erik Brännström bjuder in till mingel, så kallad ”Look and eat!” Mingla med varandra eller ta er en titt förbi hos Erik och se när han trollar med smakerna i uteköket bland eld, kol och rök.

Det blir en Street food inspirerad kväll där tallrikarna kommer fyllas likt en tallrikserverad buffé, och självklart spelar fisk & skaldjur huvudrollen.

Lördag 23 juli
Klockan 18:00

Mat: 449 sek per person

Båttransfer: Vuxen: 195 SEK | barn (-12 år) 100 SEK

Mejla er bokning:
bokning@kinnbackskargard.se

Söndag 10 juli

Kyrksöndag


Den andra söndagen i juli klockan 11:00 är den traditionsenliga högmässan i det gamla fiskarkapellet på Pite-Rönnskär. 

Ni är välkomna att boka er tur med oss och vi lovar er att ni är där till klockan 11:00

Båttransfer: Vuxen: 195 SEK | barn (-12 år) 100 SEK

Boka er båttur via telefon eller skicka oss ett mejl till bokning@kinnbackskargard.se

Utflyktstips

Utflyktstips

Fika


Lotshusets egna fikabröd. Bakat med handkraft på äkta smör. Självklart har vi också fika anpassat för allergener som laktos, mjölkprotein och gluten.

Utflyktstips

Fiskarkapell


Nästan längst ut på kyrkudden står det 250 år gamla fiskarkapellet, med raka kyrkbänkar, breda golvplankor, historiska timmerväggar och en vacker och rejält tung dörr. Kapellet sägs ha byggts 1771 och än idag hålls det bröllop, dop och gudstjänster där. 

Utflyktstips

Fyren


Sveriges högsta järnfyr av modellen Heidenstam reser sig majestätiskt upp i sin röda färg och ses som öns kännetecken av många förbipasserade.

Utflyktstips

Lotshuset


Välkommen in och se hur fint vi har det inne i caféet. Vi bedriver café i den delen av huset där fyrmästaren med familj bodde. Vi går på samma trägolv och vi öppnar samma köksskåp. Tanken svindlar över denna hållbarhet i tid och rum. 

Utflyktstips

Strövarstig


Följ landgången förbi skottkärrorna mot ensmärkerna, vilket är de orangea inseglingsfyrarna som visar farleden in till hamn. Dessa märken  står vid skogskanten och går inte att missa. Ni är nu på strövarstigen som sträcker sig till öns baksida. Stigen tar ca 20 minuter att gå. Ta med badkläder för ett dopp, sandbotten är mjuk mot era fötter. Kanske havet suger? Det finns en grillplats också. 

Utflyktstips

Bastu


Det finns en vedeldad bastu nere i kajen som är öppen för allmänheten. 

Utflyktstips

Bada


Ta ett dopp från bryggan eller ta med badkläderna till baksidan av ön och bada där.  

Utflyktstips

Lek


Nere vid hamnen finns gunga och sandlåda för de minsta barnen. 

Utflyktstips

Fiska


Prova fiskelyckan från bryggan eller längs med strandkanten. 

Frågor & svar

Behöver man förboka bastun?

Nej, bastun är öppen för alla och går inte att boka. 

Var ligger bästa badstället på ön?

De flesta badar från bryggorna i båthamnen eller från kajen. Det finns badstege på båda ställena. Vill man känna havsbotten så går det att bada på baksidan av ön i slutet av strövarstigen. Där är det sandbotten, skönt för fötterna när du går ner i vattnet.

Behöver jag fiskekort för att fiska?

Det behövs inte.

Kundomdömen

Efter en kort tur med båt befinner jag mig på
Pite-Rönnskär, en pärla i skärgården. Efter jag har ätit en stor, smarrig räkmacka i caféet, finner jag ro för hela själen genom att vandra genom det mysiga fiskelägret och till slut sätta mig ner på kajen och njuta av tystnaden och det stora blå.

Kikki Axelsson

Den nya bastun var en riktigt hit! Pite-Rönnskär är vårt självklara stopp med båten varje år. Vi är så glada att det nu finns ett café på ön och ett vandrarhem där vi kan hyra in våra gäster som inte ryms att sova i båten.

Mr. kapten

Det perfekta utflyktsmålet, bara för några timmar såväl som för övernattning. Trevlig båttur, trevlig och tillmötesgående personal, god mat i caféet och framför allt: en underbart vacker, charmig och pittoresk skärgårdsmiljö som andas historia. Skellefteå skärgårds absoluta pärla! 

Andreas Fossland

Bra att tänka på när du besöker Pite-Rönnskär

  • Hundar måste hållas kopplade.
  • På Pite-Rönnskär finns inte avlopp därför finns enbart torrtoaletter som är skyltade för gäster. 
  • De gamla fiskarstugorna är privata och många är på plats för att njuta av sitt sommarställe. Här är det extra fint att visa hänsyn genom att bara strosa förbi samtidigt som du beundrar de fina och välskötta stugorna.
  • Avvik inte från spångar och stigar.
  • Visa omtanke om växt-, djur- & fågelliv. 
  • Använd utpekade rastplatser på kartan vid kajen för att njuta av eget fika eller mat.
  • Släng skräp och avfall i utplacerade sopkärl.