Välj en sida

Skärgårdscafé

Njut av en fikastund med hembakt fika eller en räkmacka tillagad med kärlek, allt till den svindlande utsikten över Bottenviken. Vi använder enbart färska råvaror och tillagar din beställning direkt på plats. Vi har friska sommarsallader, sötebröd, smörgåsar och glass.

Se vår meny

Om Cafét

Där fyrmästaren med familj tidigare bodde driver vi idag vårt älskade café. Ni är så välkomna att sätta er ner i fyrmästarens gamla sovrum (ja, det stämmer!) eller vår uteservering medan vi tar hand om er beställning.

Här finns allt från smarriga räkmackor, laxtallrikar, plättar, sallader och glass. Vi har också vin- & ölrättigheter. Här hittar alla något som faller en i smaken. 

 

Öppettider

Café


Vårt café har öppet mellan 27 Juni till 7 Augusti 2022.

Vardagar mellan 11:00 – 17:00

Lördagar mellan 11:00 – 17:00

Söndagar mellan 11:00 – 17:00

 

Meny

Frågor & svar

Finns specialanpassad kost?

Vi erbjuder, veganska och vegetariska alternativ, laktos-, mjölkprotein och glutenfattigt.

Finns det något för barn?

Vi serverar plättar och ost- & skinktoast som brukar gå hem hos barnen.

Erbjuder ni take away?

Absolut, du kan välja att ta med maten hem, ner till din egen båt eller hitta en trevlig plats att slå sig ner vid. Varför inte ta med det till baksidan av ön längs med strövarstigen?

Är cafét tillgänglighetsanpassat?

Det finns en ramp så det är möjligt att komma in med rullstol. Vi har haft tidigare gäster som varit rullstolsburna som besökt oss. Värt att notera är ändå att du behöver en hjälpande hand för att ta dig fram över de två trösklar som finns. 

Kundomdömen

Barnen älskade småplättarna och räkmackorna var jättegoda. Tack för att min glutenfria och mjölkfria macka var jättegod!

Anders Håkansson

Ett fantastiskt ställe med grym personal o för att inte tala om maten och miljön……..ett måste att besöka !

Åsa Forslund

När man lämnar bryggan i Kinnbäck och åker båt ut mot det öppna havet, har man ingen aning om att man kommer att hamna i själva paradiset, på en ö som heter Pite-Rönnskär. En ö där tiden har stannat av, där man kan ströva omkring bland gamla, fina fiskestugor, fiskenät och redskap, förbi en lång udde där ett gammalt kapell står ensamt längst ut, ansiktet mot havet …. och till sist går man mot en gammal lotsstuga som har förvandlats till både en övernattnings B&B och ett kafé. Allt man kan önska sig på en sommaröns meny finns att välja på här, plus den ljuvliga möjligheten att äta inomhus eller utomhus, mellan klippor och hav, med bara ens egna tankar som sällskap.

Den professionella personalen tar hänsyn till allas behov och ser till att besöket till kaféet och till själva ön är en oförglömlig händelse. De lyckas med detta till 100%! Om man har en gång varit där vill man alltid återvända.

Jane Esbensen