Välj en sida

Båtturer

Drömmer du om att komma ut i skärgården, åka båt och känna havsbrisen? Vi erbjuder både fasta turer och privata bokningar. Under perioden 30 juni till 6 augusti kör vi dagligen båtturer till Pite-Rönnskär i Skellefteå skärgård. Det är en liten, anrik ö där vi bedriver vårt café och vandrarhem.

Boka båttur

Skärgårdsäventyret börjar i Kinnbäck

Det händer något med sinnet när man får vara ute till havs. Lugnet infinner sig och den storslagna naturen gör entré. Om man har tur kan man få se havsörnen som bor på en av kobbarna mellan Kinnbäck och Pite-Rönnskär. 

Vår kapten Mats är uppvuxen i Kinnbäck och har starka sommarminnen från Pite-Rönnskär där han sprungit sen barnsben, det gör att han kan vattenvägarna som om de vore hans egen kaptensmössa. Han hoppas att havsörnen har klarat vintern.

-Det är en ståtlig syn. Ibland har jag turen att se den dagligen när jag är ute med båten. För mig uppstår ett inre lugn när jag är ute till havs.

Vi kör alltid lugnt och tummar aldrig på säkerheten. Därför erbjuder vi flytväst till alla båtpassagerare – stora som små. För er som reser med barn finns möjlighet att ta med barnvagnen.

Vi håller noga koll på vädret och kör aldrig ut om det ser osäkert ut. Det innebär att vi förbehåller oss rätten att boka om er tur, oavsett typ av bokning, vid dåligt väder. Skulle så ske kommer vi kontaktar er via telefon.

 

Våra båtturer

Kinnbäck – Pite-Rönnskär


30 Juni till 6 Augusti 2023
Fredagar, Lördag och Söndagar

Vuxen: 195 SEK | barn (-12 år) 100 SEK
Tur och retur

Tur 1:       Avgång 10:00       Hemfärd 13:00
Tur 2:
       Avgång 13:30       Hemfärd 16:30

Turen tar ca 15 minuter

Boka båttur

För bokning av båttur ring 072-54 330 11

Större sällskap

Egentid till havs utöver vårt ordinarie utbud

Boka direkt via telefon eller e-post:

Tel: 072-54 330 11

E-post: info@kinnbackskargard.se

 

Frågor & svar

Behöver man boka?

För att vara garanterad plats rekommenderar vi det.

Vad kör ni för båt?

Åh, är det måntro fler båtälskare? Vi kör en svensktillverkad aluminiumbåt av modellen Alukin 850.

Hur lång tid tar en båttur?

Ungefär 15 minuter från hamn till hamn.

Finns flytvästar?

Ja, till alla från nyfödd

Vad har ni för betalningsvillkor?

Vi ser att betalning sker vid bokningstillfället. 

Kan man parkera bilen?

Det finns parkering nere i båthamnen. Tänk på att det är mycket bilar i omlopp så ställ er ordentligt för att alla skall rymmas.

Tar ni emot kontant betalning?

Ja, vi tar emot kontanter med vi blir ännu gladare om ni kan betala med kort eller via swish. 

Hur hittar jag till Kinnbäcks båthamn?

Kinnbäck ligger 34 minuter från, eller fem mil norr om, Skellefteå längs med E4an. Kommer du från Piteå är det tre mil eller ungefär 25 minuters bilkörning söderut.

Vid E4:ans korsning i Kinnbäck svänger ni av mot Östra Kinnbäck och följer grusvägen ner till höger i cirka 400 meter. Turbåten avgår från platsen som är allra ytterst i hamnen.

Se karta

 

Hur hittar vi avgångsplats för era båtturer?

Turbåten avgår från Kinnbäcks båthamn, Östra Kinnbäck. Det är välskyltat från E4an. Se gärna karta här: 

Hur ser era bokningsvillkor ut?

Vid förhinder och sjukdom bokar vi om er till ny passande tid under samma säsong. Det kan också hända att vi på grund av säkerhetsskäl, vid dåligt väder, kan behöva ändra er bokning. 

Jag har bokat men kan inte komma. Hur gör jag då?

Ring oss så hittar vi en ny dag att boka om er till. Vi löser det.

Har ni swish?

Jajamen! 

Tar ni kort?

Gärna. 

Är ön tillgänglighetsanpassad? Kan jag besöka ön med rullstol?

Tyvärr inte. Vi vet att det finns de som tagit sig runt men då brukar det behövas en hjälpande hand, för att flytta sig fram med rullstolen. Vi har ramp in till caféet. Viktigt att känna till är att det tyvärr inte finns någon tillgänglighetsanpassad toalett på ön.

Hur många turer kör ni?

Vi kör två fasta turer per dag och sätter in fler turer efter behov, upp till sex svängar per dag. Är någon tur fullbokad tveka inte att kontakta oss! Vi försöker alltid hitta en lösning för våra gäster. 

Är båten tillgänglighetsanpassad? Kan jag åka med om jag är rullstolsburen?

Båten är tillgänglighetsanpassad för att ta emot rullstolar. Det går tyvärr inte att ta in rullstolen i ruffen så man sitter utomhus.

Covid-info. Hur håller vi avstånd i båten?

Vi har minskat antalet gäster per tur för att kunna fördela gästerna i båten på tre olika ställen, så att alla har gott om plats och svängrum.

Kör ni till andra destinationer än till Pite-Rönnskär?

Ja, det går att boka oss till andra destinationer, kontakta oss för offert och möjligheter. Vi gillar ju som sagt äventyr och vill gärna komma på spännande turer med våra gäster. 

Kundomdömen

Vi är fyra stycken från Umeå, som i många år hyrt stuga i Byske. Varje år passar vi på att boka en båttur av Mats i Kinnbäck. Vi har åkt till Rönnskär och ätit goda räkmackor på fiket där. Vi har njutit av den fina havsmiljön, både på Rönnskär och Stenskär.

Helt fantastiskt!

Båtturerna är alltid jättetrevliga, med en lugn och säker kapten vid rodret. 

Tack Mats, vi är så nöjda.

Leif, Gerd, Janne, Gunvor

Ingen sommar utan att vi tar en tur med båttaxin från Kinnbäcks Skärgårdsturism ut till det vackra Rönnskär. I den tidigare fyrvaktarbostaden intill den gamla fyren blir vi serverade en fantastisk räksmörgås.

Ett intressant äventyr ut till den vackra ön med ett kapell från 1700-talet och ett antal pittoreska små fiskestugor.

Ella o Bosse Norlin, Västerås

Mina vänner tar jag till Rönnskär. När vi vill göra en spännande utflykt. Där finns mat och fika. Härliga strövarstigar bland röda stugor. Vi åker tryggt med Mats från brygga till brygga.

Lisbeth Nilsson